Week van het Geld van start gegaan
Deze week is de Week van het geld van start gegaan voor kinderen in het basisonderwijs. Zij leren van maandag 12 november tot en met vrijdag 16 november op een leuke manier om te gaan met geld.
Kinderen leren in de Week van het Geld omgaan met geldzaken
Verwacht wordt dat de Nederlandse huishoudens het komende jaar nog minder gaan besteden door de forse bezuinigingen die er aan komen. Ook kinderen zullen daarom al jong financieel bewust moeten worden gemaakt. Hiervoor is De Week van het Geld, een nationale projectweek voor het basisonderwijs, door Wijzer in Geldzaken ook dit jaar weer georganiseerd. Deze themaweek is maandag van start gegaan en heeft als doel basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld.
Het onderwijsproject is een initiatief van tachtig organisaties en partners van Wijzer in Geldzaken. Medewerkers van banken, verzekeraars en gemeentelijke kredietbanken verzorgen op aanvraag gratis gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land. Hierdoor leren kinderen van vier tot en met twaalf jaar op een leuke manier omgaan met geld. Zoals het bekende gezegde luidt: “Jong geleerd is oud gedaan”.
Tijdens de Week van het Geld zijn er verschillende activiteiten die veelal in de klas plaatsvinden. Daarnaast kunnen leerlingen uit groep 7 en 8 meedoen aan het Nibud Geldexamen en geldbewuste kinderen kunnen een zakgeldcontract afsluiten met hun ouders. Zij leren op deze manier de basis te leggen voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.
Vooralsnog is tweederde van de ouders tevreden over de manier waarop hun kinderen met geld omgaan. Als het kind bijsturing nodig heeft, dan ligt dat meestal aan de drang om te snel en te veel geld uit te willen geven. Onderzoek van Wijzer in Geldzaken onder ruim 500 ouders in het kader van deze themaweek heeft dit uitgewezen.
Gepubliceerd op 14 november 2012 om 12:01 uur door de redactie.